We richten ons in deze cursus met name op de bevalling. Dé plek waar het moeder en vader worden, wat in de zwangerschap begonnen is, echt tastbaar wordt. De bevalling is de plek waar een vrouw los moet laten wat de meeste vrouwen zo graag vast willen houden: de controle en waar een man niet kan beschermen wat hij zo graag wil beschermen: zijn vrouw en kind. Heel grote processen dus! Hoe ga je daar het beste mee om? En hoe zorg je dat diegenen die jou bijstaan weten wat ze jou en jullie het beste kunnen geven? Daar kijken we naar in deze cursus.

  Motivatie: 

  Toen ik als verloskundige werkte, heb ik veel bevalplannen voorbij zien komen. Zo goed hoe er na wordt gedacht over wat voor jou belangrijk is tijdens de bevalling! Maar hoe kan je een inschatting maken over wat voor jou belangrijk is, als je geen idee hebt hoe een bevalling gaat? Als je niet weet hoe je gaat reageren? Ik heb dan ook veel bevalplannen gezien met verlangens die niet overeen kwamen met wat er in de werkelijkheid kan of heel oppervlakkige plannen, wat voor ieder persoon zou passen. Ik geloof niet dat zo’n soort plan je echt helpt. Terwijl goed geschreven plannen, die duidelijk zijn voor ieder die er bij is, zo ontzettend helpend zijn tijdens de bevalling! Dát is waar we deze cursus mee aan de slag gaan. Zo heb je na het volgen van deze vier avonden een bevalplan gemaakt wat jou en jullie zal helpen om met vertrouwen de bevalling in te gaan en wat zo helder is voor diegenen die jou begeleiden, dat het veiligheid geeft en de zorg die je nodig hebt.

  Sinds ik een opleiding heb gedaan tot gecertificeerd coach zie ik hoe de slag geslagen kan worden tussen de verwachtingen, angsten en verlangens van de aanstaande ouders en de zorg die de zorgverlener kan bieden.

  Daarnaast heeft mijn eigen bevalling bijgedragen aan deze cursus. Ik zie door deze bevalling dat angst en spanning een bevalling enorm in de war kunnen sturen. Dit is zonde! Maar weet je wel waar je écht bang voor bent? Of wat jij écht nodig hebt? Juist de zoektocht (en het vinden) bied ik aan in deze cursus!

  Indeling:

  Deze cursus bestaat uit vier avonden:

  1. Alles wat je wil weten over de bevalling!

  2. Jouw angsten in kaart

  3. Jouw sterkten in kaart

  4. Bevalplannen delen

  Extra's: 

  Je krijgt een werkboek waar in we elke avond werken en waar in je thuis verder kunt gaan met jouw persoonlijke bevalplan. In een maand tijd ben jij en/of zijn jullie klaargestoomd voor de bevalling en als je deze cursus op tijd volgt, heb je er zeker ook veel aan tijdens de zwangerschap! Alle avonden zijn volledig verzorgd en geschikt om alleen te komen of juist met partner. 

  Opties: 

  Ik bied drie opties aan: online, gemixt en live. Online start elke eerste woensdag van de maand voor 4 weken en kan je terugkijken op jouw moment (al is er bij zijn wel zo fijn!). 
  Gemixt start elke derde donderdag van de maand voor vier avonden, waarvan 2 avonden op mijn praktijk (proveniersplein 5, Rotterdam)
  Live start elke tweede maandag van de maand, ook voor vier avonden en ook op mijn praktijk. 

  Wat eerdere deelnemers zeggen: