Over mij

  Gevoelig, zorgzaam, creatief, passievol en begaan met de mensen om mij heen, dat is in een paar woorden wie ik ben. Bovenal ben ik kind van God en vanuit de relatie die ik met Hem heb, vul ik mijn leven in. Ik ben Willeke Bosscha, coach, counselor en eigenaar van praktijk Found. 

  Voordat ik als coach aan de slag ging, heb ik jarenlang als verloskundige gewerkt. Wat een fantastisch vak is dat! Ik heb veel stellen ouders mogen zien worden en veel baby’s deze wereld in mogen begeleiden.  


  In het proces van zwangerschap en geboorte heb ik geleerd dat ik niet het proces over kan nemen, ook niet de pijn, het gevoel. Ik kan er bij zijn, begeleiden, coachen, de grote lijn in de gaten houden en hulp inschakelen als er complicaties zijn. Ik kan mee juichen als de geboorte geslaagd is en mee verdrietig zijn als het niet goed gaat. Ook nu is dat zo, ik kan niet jouw proces overnemen. Ik kan er zijn, begeleiden, coachen, de grote lijn in de gaten houden en hulp inschakelen als er complicaties zijn. Ik kan mee juichen als de ‘geboorte’ geslaagd is en verdrietig zijn als het niet goed gaat. Maar ik kan niet de pijn van jou overnemen, het gevoel. Ik zie deze jaren als verloskundige dan ook als een prachtige springplank voor de plek waar ik nu sta. 


  Als verloskundige heb ik een opleiding gedaan tot verloskundig homeopaat. Dit houdt in dat ik mensen begeleidde met zwangerschaps-gerelateerde klachten door middel van homeopathie. Homeopathie gaat uit van het zelfherstellend vermogen van het lijf en gaat ervan uit dat de minste impact groot effect kan hebben. Daarnaast kijkt homeopathie holistisch, dus naar het hele menszijn. Ook deze tijd heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. Ik ben iemand die naar de hele persoon kijkt en ik geloof altijd dat er mogelijkheid is tot herstel. Ik kwam er achter dat ik enorm blij word als ik bij mensen binnen mag kijken in wat hen bezig houdt. In de homeopathie heb ik geleerd wat het is om psychologische gesprekken te voeren, om een veilige plek te zijn en om mee te denken in de zoektocht naar nieuwe wegen. Ik ben nieuwsgierig naar wat er leeft, hoe dat daar is gekomen en zie in iedereen iets prachtigs.
   
  Ik heb mijn werk als verloskundige gestopt, omdat ik geloof dat God mij heeft geroepen tot een ander soort geboorte, namelijk die van jou. Ik geloof dat we gemaakt zijn om te leven. Leven in al zijn volheid, dat betekent niet gedreven door angst, pijn, verdriet, trauma’s, maar gedreven door liefde, vertrouwen, kracht en veiligheid. En in die zoektocht daar naar toe wil ik met jou op weg.